• Magyar
  • English

Mi az a Segway?

Mi is maga Segway® PT X2?

Ez egy olyan önegyensúlyozó, egy tengelyes, kétkerekű, elektromos meghajtású eszköz, amit emberi helyváltoztatásra fejlesztettek ki.

A Segway® PT X2 -t elektromos motorok tartják függőleges helyzetben és egyensúlyban. Az egyensúly megtartását és az irányítást a motorokon keresztül két beépített számítógép végzi, amelyek giroszkópok és egyéb szenzorok segítségével másodpercenként több mint százszor korrigálják a pozíciót. A felhasználó az eszközt a testsúlyának előre, illetve hátrahelyezésével, valamint a kormány jobbra - balra döntésével irányítja.

A készülékben rengeteg eszköz ügyel a biztonságra: 2 egymástól független számítógép, 5 giroszkóp, 2 motor, 2 akkumulátor. Bármelyik meghibásodása esetén, a másik egység veszi át a hibás szerepét.

Az egységek el vannak szigetelve a külvilágtól, ezért eső, por, sár, hó sem akadály a Segway® PT X2 számára. Ahol egy ember el tud menni, az a Segway® PT X2 -nek sem akadály!

A Segway® PT X2 két elektromos motorjával 20 km/h maximális sebesség elérésére képes.

Magyarországon a Központi Közlekedési Felügyelet állásfoglalása szerint a Segway® PT X2 -ök nem minősülnek járműnek, használójuk gyalogosnak tekintendő, így a Segway® PT X2 használható járdán, sétálóutcában, parkok sétaútjain, kerékpárúton, magánterületen, ám közúton nem.

 

A Segway csúcstechnológiai újításai.

A fejlesztés nálunk nem áll meg ott, hogy megveszünk egy technológiát és hozzácsapunk egy akkumulátort. Mi komplett rendszereket fejlesztünk ki, nem pedig az egyes komponenseket. Ez egy teljesen új megközelítés, amely egyesíti a szakértelmet a következő területeken:

Dinamikus stabilizáció: Technológia, ami lehetővé teszi az egyensúlyozást. Saját fejlesztések és alkalmazások, mint például a hihetetlenül egyszerű manőverezés, valódi 0 fordulási kör /helyben megfordulás/, kis helyigény és fantasztikusan egyedülálló vezetési tapasztalat.

Elektromos meghajtás: Amellett, hogy tiszta és hatékony, az elektromos meghajtás lehetővé teszi a kerekek finom szabályozását /forduláskor, vagy az útegyenetlenségeknél/, és precíz, szoftverrel vezérelt fékezést és kipörgés gátlást biztosít.

Intelligens akkumulátor felügyelet: A Segway a nagy formátumú akkumulátorok egyik legnagyobb felhasználója és élen jár a szállításhoz felhasznált Li-Ion akkumulátorok fejlesztésében. A beépített érzékelők segítségével lehetőség van a hatékony energiafelhasználásra, ami segíti a hosszabb akkumulátor élettartam elérését. A Segway számos új technológiát használ, mint pl. a regeneratív fékezés képessége, azaz fékezéskor is tölti az akkumulátort.

Fejlett érzékelés: Ha kipróbálsz egy Segway terméket, olyan érzésed van, hogy szinte olvas a gondolataidban. De ez nem mágia! Ez az energia, a meghajtás, tehetetlenség érzékelés és az intuitív felhasználói felület olyan kombinációja, amik meggyőzik a felhasználót arról, hogy visszatartsa a mosolyát. J Próbáld ki és éld át az élményt félelem nélkül!

Elektronikus irányítás: A mechanikus kezelőszervek annyira elavultak! A legújabb érzékelési technológiák használata lehetővé teszi a biztonságos irányítást a redundáns rendszerek segítségével, amik felelnek a gyorsításért, fékezésért, kormányzásért és egyéb funkciókért.

Intuitív felhasználói felület: Amikor érzed, hogy te is tudod. A Segway megközelítése az, hogy a szabályozás legyen minimális és természetes kapcsolat az ember és a gép között. Az innovatív érzékelő technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy túltekintsük a hagyományos vezérléseken, amik nem változtak semmit az automataváltó megjelenése óta.

Digitális műszerfal: A teljes rendszerállapot /idő, sebesség, megtett távolság, akkuállapot/ követhető a vezeték nélkül biztonságosan kapcsolódó kijelzőn. Az InfoKey segítségével a Segway ki/be kapcsolható, illetve aktiválható a lopás gátló biztonsági rendszer .